Mire jó a grapefruit-mag csepp?

Teljesen természetes

Valóban a grapefruit magjából készül, nem tartalmaz mesterséges körülmények között kikevert, szintetikus anyagot.

A grapefruitmag csepp már ideje erősen képviselteti magát a tisztítószerek, táplálékkiegészítők és emésztést segítő anyagok világában. Felhasználhatósága nagyon sokoldalú, hiszen antioxidánsokat, vitaminokat és számos emésztést segítő anyagot tartalmaz. A grapefruitmag csepp fogyasztható és helyi szinten alkalmazható baktériumos, vírusos vagy gombás fertőzésekre is. Koncentrált cseppjeit használva kiválóan alkalmazható felülettisztítási célokra. Antioxidáns és vitamin tartalmának hála népszerű immunerősítő. 

Az egyik legnagyobb előnye, hogy multifunkciós. A rohanó világunkban szinte mindenkinek első számú szempont minden választásában, hogy az adott tisztítószer gyerekbarát, bőrbarát, anti-allergén legyen és amennyire csak lehetséges, természetes eredetű alapanyagokat tartalmazzon. A grapefruitmag csepp ezeket az elvárásokat mind teljesít. A grapefruit magjának pépesítéséből préselik és a tiszta, frissen sajtolt grapefruitmag olajat használják fel annak minden hatóanyagával.

Az köztudott, hogy a gyomor problémák és a magas vérnyomás ellen kiválóan bevált, arról viszont kevesebben tudnak, hogy számos alternatív felhasználási formája is van. 

🍊 Hajápolás és a korpa eltüntetése

A viszkető fejbőrt annak vegyszeres irritációja okozza, amivel egyenes úton vezet a korpához. Ezen felül a fejbőr betegségei, mint például a psoriazis, ami a fejbőr fokozott kiszáradását eredményezi hosszú távon, szintén kellemetlen viszkető érzést okoz. A grapefruitmag cseppet közvetlenül a fejbőrbe dörzsölve, különösen ügyelve arra, hogy a szembe ne jusson, 15-20 cseppig használhatjuk, hetente egyszer. Hagyjuk állni a fejbőrön egy órán át, majd  alaposan öblítsük le langyos vízzel. A korpa és a viszkető érzés szinte azonnal megszűnik, ám érdemes többször megismételni ezt a kezelést, hogy hatásos legyen hosszútávon is.

🍊 A fogak és száj tisztántartása

A fogmosás után a legtöbben gargarizálunk vagy szájöblítést alkalmazunk. A legtöbb erre gyártott szájöblítőnek a hatása azonban nem hosszú távú és csak a fogmosást követő pár órára védi a fogakat. A szájban egy általános nap során számtalan olyan baktérium telepszik meg, mely nagyban megváltoztatja a száj ph értékét, valamint hosszú távon a fogak károsodásához is vezethet. A szájöblítést minden esetben megelőzi a fogmosás (és ideális esetben a selymezés folyamata), ám sokunknak nincs lehetősége minden étkezés után fogat mosnia. A grapefruitmag csepp hosszan tartó védelmet biztosít a fogaknak, segít a száj tisztán tartásában, a szájban lévő káros baktériumok elpusztításában és a száj ph értékének kiegyenlítésében hosszú távon is. Csupán három csepp feloldása szükséges vízben a szokásos módon történő szájöblítéssel.

🍊 A légutak és a torok fertőtlenítése 

Ha már a szájápolásnál tartunk, a gargalizálás folyamán a torok is képes tisztulni. Bátran ajánljuk a grapefruitmag cseppet vízben történő feloldás után akár lenyelésre is. Természetes alkotóelemei nem károsak ugyanis a gyomorra nézve sem. A torok fertőtlenítésben biztosan egyedülálló segítséget biztosít. Az oldatot az orrnyílásunkon használva ráadásul tisztítja a légutakat is, és lehetővé teszi az akadálymentes légzést.

🍊 A gyomor és az emésztőrendszer fertőtlenítése

A grapefruitmag csepp oldat lenyelése a koncentrátum gyomorban történő feloldódását eredményezi. Általános hatása, hogy serkenti a vérellátást, így a nyálkahártyára is hatást gyakorol. Gyomorba jutva megelőzi a gyulladások, vagy a gyomorfekély esetleges kialakulását. Kifejezetten érdemes használni, ha stresszes munkát végzünk, ami megviseli a gyomor nyálkahártyáját. A grapefruitmag cseppek ellenállóbbá tudják tenni a szervezetet a stresszes helyzetekben is. 

🍊 Tisztítószer

A vírus, baktérium és gombaölő hatását felület tisztításra és fertőtlenítésre is felhasználják. A tisztítószer oldat elkészítése nagyon egyszerű. Oldjunk fel 5 csepp grapefruitmag kivonatot egy vödör vízben és használjuk feltörlésre, felületek letörlésére, vagy akár ablak tisztítására is. Természetes, anti-allergén, egészséget nem károsító és univerzális tisztítószer alternatíva.