a grapefruit csepp mire jó?

A grapefruit csepp mire jó?

Teljesen természetes

Valóban a grapefruit magjából készül, nem tartalmaz mesterséges körülmények között kikevert, szintetikus anyagot.

A grapefruit – vagy citrus kivonat elnevezés csalóka. A grapefruitból készülő étrendkiegészítők sokkal többet jelentenek, mint egy koncentrált gyümölcsoldatot. A grapefruit csepp, valójában a gyümölcs magjából készül és ennek pépjéből sajtolással vonják ki. A koncentrált hatóanyag tartalma miatt számos területen alkalmazzák alternatívaként a gyógyszerek helyett. 

A grapefruitmag kivonat egyik legnépszerűbb formája a csepp. Az olaj és kapszula változathoz képest a csepp tartalmazza a legtöbb hatóanyagot, azonban a szedése körültekintőbb, mint egy kapszula esetében. Legfontosabb hatóanyaga a benne található antioxidánsok. Ezek védik a szervezetet az úgynevezett oxidatív stressztől. Az oxidáció bizonyos mértékig természetes és szükséges folyamat, de károsító tényezők hatására túlzó mértékűvé válhat. Számos krónikus betegség, például a szív- és érrendszeri problémák, hozzájárulhat, sőt a daganatos betegségek kialakulásának esélyét is megnövelheti. Az oxidatív stressz leküzdésében az antioxidánsoknak kulcsszerepük van, ezekből pedig bőségesen találhatunk a grapefruitmag cseppben. 

Az évek tapasztalata bebizonyította, hogy a grapefruitmag csepp jótékony hatással bír a vérképzésre és a vérellátási zavarokkal összefüggő gyulladásos állapotokra. Antimikrobiális hatású, elpusztítja vagy elnyomja a mikroorganizmusok növekedését, ideértve a baktériumokat és a gombákat. Sikerrel kezelhető vele baktérium okozta gyulladásos fertőzések, gombás fertőzések, és a Candida fertőzés. A legyengült immunrendszerű betegek megelőző terápiájában is sikerrel alkalmazható.

A grapefruit csepp emellett kifejezetten sikeresen alkalmazható otthonunkban felületfertőtlenítő vagy általános tisztítószerként. A baktericid, fungicid és virucid összetevői remek fertőtlenítőszerré teszik. Pár csepp is elég feloldva ahhoz, hogy akár irodai környezetben is alkalmazható legyen. 

🍊 Fog- és szájápolás

A legtöbb népszerű szájöblítő készítmény olyan anyagokat tartalmaz, aminek rendszeres használata a szájnyálkahártya megvékonyodását, sérülését, vagy akár aphta kialakulását okozza. A grapefruitmag csepp erős koncentrációjának köszönhetően elegendő 3 cseppet feloldani fél pohár vízben, hogy hatásosabb szájfertőtlenítő hatást érjünk el fogmosás után az oldattal gargalizálva. Aphta kialakulásának minimális az esélye, ugyanis a grapefruitmag cseppek teljesen természetes alapanyagokból készülnek, ami a legtöbb előidézi a nyálkahártya jobb vérellátását.

🍊 Torok és légzőszervi problémák orvosolása

Nátha, megfázás, vagy vírusos megbetegedés esetén, ami torokfájással, rekedtséggel, esetleges orrdugulással jár a grapefruitmag cseppek oldott állapotban maximális segítséget nyújtanak. Remekül megtisztítják a torkot, garatüreget és a hangszalagokat a káros anyagoktól. Ha nem csak gargalizálunk vele, hanem le is nyeljük, felpuhítja a hangszalagokat, ezzel megszüntetve a rekedtséget. Orrjáratunkat fertőtlenítve légzőszervi problémáink és légutaink is gyorsan és eredményesen tisztulnak.

🍊 Gyomorbántalmak gyógyítása

A gyomor nyálkahártyájának elégtelen vérellátása annak megvékonyodásához és súlyos esetben gyomorfekélyhez vezet. A tartós és fokozott stressz hatására könnyedén kialakulhat bármelyik állapot. A test stressz helyzetben elvonja a nem használt életfunkciókat ellátó szervektől a fokozott vérellátást, és a helyzet túléléséhez rövid távon szükséges szervekhez irányítja. Egy stresszes munkahelyen akár napi több órán keresztül is fennállhat egy átlagos napon. A gyomorban hamar maradandó problémákat okoz, ha valaki folyamatosan stresszel. A grapefruitmag cseppek  rendszeres alkalmazásával viszont csökkenthető a gyomorfekély és egyéb gyulladások kialakulásának kockázata.

A grapefruitmag cseppek használata egy egész család számára is lehet univerzális. Tisztíthatjuk vele az ivóvizünket, használhatjuk ruháink áztatására, babaápolásban a baba személyes holmijainak fertőtlenítésére, bőrproblémák kezelésére és sebfertőtlenítésére is.