a grapefruit csepp használata

A grapefruit csepp használata

Teljesen természetes

Valóban a grapefruit magjából készül, nem tartalmaz mesterséges körülmények között kikevert, szintetikus anyagot.

A grapefruit csepp használata egyre nagyobb teret hódít világszerte, és lassan begyűrűzik a magyar háztartásokba is. Széles körű felhasználhatósága sok felmerülő probléma megoldásában segít. Ha még nem világos hogyan lenne érdemes hazsnálni és pontosan milyen hatásai vannak, a cikkünk segít!

A grapefruitmag kivonatának kedvező hatásait 1980-ban fedezték fel az Egyesült Államokban. Bebizonyosodott, hogy a grapefruit magjából és rostjaiból készült oldat antimikrobiális hatású. Alkalmazása során jelentősen csökkenti a gombák, baktériumok és vírusok szaporodását. Pozitív hatással van az immunrendszerre, csökkenti a vércukor és koleszterin szintet.

A grapefruit csepp leglényegesebb tulajdonsága az antioxidáns tartalma. Az antioxidánsok védik a szervezetet az úgynevezett oxidatív stressztől. Az oxidáció bizonyos mértékig természetes és szükséges folyamat, de károsító tényezők hatására túlzó mértékűvé válhat, ez az oxidatív stressz. Ez számos krónikus betegség, például a szív- és érrendszeri problémák és a diabétesz kialakulásához is hozzájárulhat, sőt daganatos betegségek kialakulásának esélyét is megnövelheti. Az oxidatív stressz leküzdésében az antioxidánsoknak kulcsszerepük van (például vitaminokkal, flavonoidokkal, polifenolokkal stb.), ezekből pedig bőségesen találhatunk a grapefruitmag cseppben.

Amennyiben szeretnénk grapefruit cseppet használni, a vásárlásnál nézzük meg, hogy emberi fogyasztásra alkalmas-e. Ugyanis a grapefruit cseppet használhatjuk kóros állapotok gyógyítására és a környezetünk tisztán tartására, fertőtlenítésére is. A fertőtlenítésre használt oldat fogyasztásra nem ajánlott, ugyan a legtöbb nem is ártalmas. 

🍊 Milyen felhasználási lehetőségei vannak a grapefruit cseppnek?

Számos betegség kezelésére alkalmazhatjuk. Torokfájásra, ínygyulladásra készíthetünk szájöblítő vizet. 1,5 dl vízben feloldunk 3-10 csepp kivonatot a tünetek súlyosságának megfelelően és napi 3-4 alkalommal gargalizálunk.

Hatásos segítséget jelenthet a herpesz ellen. 30 ml vízben feloldunk 3-5 csepp grapefruitmag kivonatot, majd ezzel körbe  töröljük a herpeszt és környékét is.

A gombás fertőzések hatékony kezelését is megoldhatjuk a grapefruit cseppek használatával. Külsőleg a bőrfelületen lévő elváltozásokat kezeljük úgy, hogy pár csepp kivonatot cseppentsünk egy vattakorongra, ecseteljük le a területe és hagyjuk megszáradni.

A Candida okozta állapotok is sikerrel kezelhetők. Belsőlegesen a bélrendszer candidás fertőzése gyógyítható úgy, hogy egy pohár vízben 10-15 csepp kivonatot feloldanunk és elfogyasztanunk, kettő hétig napi kétszer, következő két hétben pedig háromszor. Javasolt a kúra mellett probiotikumokat is szednünk, hiszen a bélrendszer hasznos baktériumainak szaporodását ezzel is támogathatjuk.

Háztartási alkalmazása is sokrétű. Fertőtlenítő hatását kihasználva készíthetünk fertőtlenítő felmosást úgy, hogy a vízbe csepegtetünk 10-20 csepp kivonatot és azzal törölünk fel. Ugyanezt az oldatot használhatjuk bútorok, tárgyak lemosására is.

Fertőtlenítő spray készítéséhez nincs szükség másra, csak 5 dl vízbe 10-20 csepp grapefruitmag kivonatra. Töltsük az oldatot egy kézi spricnibe és permetezzük szét a helységekben.

Heti egyszer készítsünk oldatot 2 csésze vízből és 40 csepp grapefruitmag cseppből. Használat előtt permetezzük be a légkondi légszűrőjéhez. Ezzel nemcsak a szűrőn lévő kórokozókat pusztítjuk el, de a helység levegőjét is tisztíthatjuk.

Penészmentesítésére is alkalmazhatjuk. A penész eltüntetésére 1 liter vízbe csepegtessünk 10-15 csepp kivonatot és ezzel töröljük át a penészes felületet. A másik megoldás, hogy rápermetezzük az ugyanilyen arányú oldatot, majd 15-20 perc elteltével letöröljük. Időnként a kivonat oldatával töröljük át a penész helyét megelőzés gyanánt.